Stark monochrome palette defines Bang Bang Tattoo’s second New York City parlour

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Bang Bang Tattoo, noted for its celebrity purchasers and higher cost factors, has tapped designer Jesse McGowan to make the interiors for its new shop.

The two-level shop is found on Grand Avenue, in the heart of The big apple’s SoHo. Meant to turn out to be the studio’s principal site, the parlour seeks “elevate the practical experience” of getting a tattoo.

McGowan, who Earlier intended Bang Bang Tattoo‘s model identity, chose a monochrome palette for your interiors – alternating black and white finishes in numerous areas.

Marble fixtures, such as the angular reception desk and benches during the foyer, add into the store’s glitzy visual appeal.

“Imbued that has a stark perception of purity and permanence, the striking marble-clad two-amount studio has damaged new ground in how a tattoo store might be envisioned,” mentioned McGowan inside of a challenge description.

According to the designer, the sequence of Areas “evokes a spiritual working experience”. Just after examining in within the reception desk, clients pass through a black glass tunnel that leads to the studio further than.

The tunnel is product of screens that Screen an immersive video set up which was created, filmed, and produced by McGowan.

The tattoo studio itself is a long tall House, lined on two partitions with workstations that artists can use for sketching and client consultations.

“Custom made fabricated angular workstations line the walls — black resin-infused paper countertops are embedded with lightboxes for drafting and sketching,” stated McGowan.

When prospects are ready to receive a tattoo, the artists installs the required tables, chairs, and gear within the open up-approach space.

At the back of the place, an individual pane of glass frames a look at of the again garden, which includes a koi pond in its centre. The pond’s ground is fabricated from glass and placed previously mentioned a skylight, allowing for it for being noticed from down below.

A staircase made from black perforated steel brings about the basement, which can be laid out for a lounge Area. This serves as an area for employees and artists to take it easy, but additionally accommodates consumer consultations.

McGowan said which the interiors, which happen to be monochrome and feature numerous diagonal traces, are meant to reference the manufacturer identification he made for your studio in 2013: a sq. cross framing the letters “BANG”.

For just a similarly rethinking of the standard tattoo parlour, FREAKS freearchitects intended a studio in Paris that swapped the “tacky” aesthetic using a minimalist palette, and privacy curtains printed with Hieronimus Bosch paintings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *