Maayan Zusman and Amir Navon design plastic surgery clinic with home-like interiors

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Parts of this plastic operation centre in Tel Aviv appear additional like a small condominium than the usual healthcare Business, because of teal and blush decor decided on by community designer Maayan Zusman with architect Amir Navon.

The Raveh clinic, named soon after its manager Dr Avry Raveh, is found in close proximity to Ha-Medina Square within the north Component of the Israeli town. The Place of work has only a few rooms, totalling 1,022 square feet (ninety five sq. meters).

Based in Tel Aviv, interior designer Zusman spearheaded the overhaul of the space, in collaboration with Israeli architects Amir Navon and Orit Homsky.

“The renovation and preparing course of action took two months and was sophisticated, Because the spot was Formerly a operate-down previous attorneys office with very low ceilings, along with the Room wasn’t massive,” explained Zusman.

The floor prepare was remodelled to comprises a waiting around area, two patient rooms and also a supervisor’s Place of work.

The floor plan was remodelled to comprises a waiting room, two patient rooms and a manager’s office.

Pops of turquoise blue and powder pink feature prominently against black floors and white walls, adding colour to the minimal, monochrome decor.

 

Related story Maayan Zusman replaces walls with cabinets to save space in tiny Tel Aviv apartment

“We didn’t want the clinic for being usual, chilly and dull,” explained Zusman. “We required it to truly feel similar to a 2nd house for the surgeon and also comfortable but elegant for individuals.”

A Mondrian door which has a frame of glass and metal varieties the doorway towards the clinic. This piece informed Substantially of the look for Maayan, who stored with black, white and translucent components General.

The office features black window frames, sheer white curtains, brass fixtures, and other white terrazzo elements.

Various furnishings build focal factors from the clinic, just like a double-sided black structure in the middle of the waiting around home.

It incorporates seats that alternate directions, so that patients don’t have to make eye contact, and niches that house magazines and books to keep them occupied.

Beyond the entrance desk is an area that looks extra like a lounge, comprehensive that has a mauve upholstered couch, a patterned rug, a potted plant and a coffee table.

This sitting area is offered for those wishing to wait in additional privacy, like local celebrities, and doubles as a break room for staff.

A glass wall and doorway divides the space from the supervisor’s Office environment, that’s softened with sheer curtains.

Spanning the length of a nearby wall are custom built-in cabinets, painted white to match the surrounding walls.

Over and above are the two patient rooms, with health-related devices like white professional medical chairs, teal desks that fold out within the partitions, and pink sink models with twin-sided mirrors.

White drapes wrap around the patient rooms, rather than typical hospital curtains, to further soften the clinical space.

On top of that, the two client rooms plus the Place of work are connected, making it possible for the expert to move concerning them without needing to stroll through towards the waiting region.

Zusman has renovated a large number of residential projects in Tel Aviv, including a home with pops of navy, a Bauhaus apartment with preserved tile floors and a home with herringbone wood flooring

Images is by Itay Benit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *