Lukstudio creates theatrical shop for Chinese fashion brand Dear So Cute

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lukstudio has made a shop and cafe for trend platform Dear So Adorable in Haining, east China, with theatrical prospers to interact with young consumers.

The Expensive So Sweet Area in Haining, a metropolis towards the west of Shanghai, is both equally a retail shop and cafe, motivated by The style and cafe lifestyle of Seoul.

The shop has been designed to communicate the brand’s values ,as much as show off the products that are available.

Through the entire House Luk tried to emphasis the model’s “for good young Power” using a negligible, contemporary appear and pink highlights. The clean up palette serves for a neutral backdrop to the activities occurring from the House.

“In today’s retail environment, most people shop online for the convenience and the reassurance of the review system,” Lukstudio’s founder Christina Luk told Dezeen.

“Having said that, I feel In terms of delivering a manufacturer’s identification and values, the physical keep is far simpler.”

“I think a unique retail experience makes a much deeper impression, and the physical feedback is especially helpful for new brands that are finding their niche in the market,” Luk continued.

The town of Haining is renowned for its shadow puppetry; a neighborhood custom that Luk used to influence the design themes on the store. To instil a sense of functionality in the store purchasing actions are placed on “stages”, even though the cafe hosts a “seated viewers”.

Three steel-clad boxes sit on an elevated platform with windows that frame the views through the space.

Fitting rooms are built like mini stages so as to accommodate the practice of team browsing, wherever a potential buyer wants to “cat stroll” for his or her buddies before making a call to invest in.

 

Related story Lukstudio suspends metal wires to look like drying noodles at Chinese restaurant

“We predict seeking on new outfits might be a social interaction, so we want to vary from the standard fitting rooms that standard tucked away powering a wall,” claimed Luk.

In the cafe, lighting was inspired by a backstage rigging system and the height of displays, mirrors and menu boards can be adjusted using pulleys.

The cafe has a clear watch as a result of into the retail House, aimed at encouraging spectators to move by to “participate in the scenes”.

Alongside the cafe space is a playful, faux pool complete with pool entrance steps that continues the idea of theatrical sets.

This unusual addition from the semi-public House from the cafe is was made to generate conversation and dialogue stated the architect.

In previous work, Lukstudio has incorporated traditions into retail stores and restaurants to create spaces that local people can relate to. At the Noodle Rack in Changsha Lukstudio reinterpreted a traditional Chinese food drying rack with a metal grid structure and hanging wires that mimic noodles.

Pictures is by Dirk Weiblen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *