Bella Freud and Maria Speake fashion retro interiors for BBC TV centre apartment

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Imaginative duo Bella Freud and Maria Speake channelled the colourful seventies all through the interiors of the London condominium, that has been made by architect Piercy & Firm In the former BBC tv centre.

The two-floor apartment is located in west London’s White City district within a Grade II-listed building that previously served as the headquarters for the BBC and has been overhauled by AHMM.

Intended by architect Piercy & Business, the apartments is among 5 penthouses during the Architect’s Sequence. The plan invited various architecture studios to layout significant-conclusion households within The Helios – a ring-formed developing in the previous BBC centre.

British fashion designer Bella Freud and Maria Speake – co-founder of Retrouvius, a design studio that specialises in salvaging furniture – were brought on board to complete Helios 710’s interiors.

 

The pair has Earlier collaborated for your revamp of Freud’s individual home and about the fit-out from the designer’s flagship store in Marylebone.

For this project Freud and Speake looked to the “bold colour, eclecticism and glamour” of the 1970s, decking out a majority of the apartment’s living spaces in striking hues.

In the main front room, glossy black sofas with burnt orange seat cushions distinction against an emerald eco-friendly carpet. At its rear is an extended glass dining table surrounded by woven cane dining chairs, which complement the adjacent hessian-included partitions.

Surfaces during the grasp bedroom have then been painted a deep cherry purple.

“Whenever Maria and I make a decision about a room, our conversations tend to be about how wonderful a certain colour is or about a beautiful artwork, rather than thinking about it too practically,” Freud told Dezeen.

“This was unquestionably an extension of one other Areas We’ve got established jointly.”

 

Related story Atelier In Vitro creates retro interiors for three apartments in 1940s Porto building

A staircase with steps that cantilever out from the wall leads up to the kitchen, which has been completed in a decidedly more neutral colour palette – it features pale cabinetry, light timber flooring, and a grooved splash back crafted from white marble.

At this level can also be a cosy comfortable with cork walls and also a sand-coloured suede sofa that perches over a fluffy rug.

“The television centre is an iconic part of West London’s history, which has been intertwined with my own life,” explained Freud.

“It absolutely was critical for myself and Maria to keep the look integrity of the site.”

Part of the BBC headquarters has also been turned into a Soho House outpost, which opened in May this year. The private members club includes 45 bedrooms for overnight stays, a rooftop pool, cinema, and a huge gym that measures over 2,000 square metres.

Images is by Michael Sinclair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *